Дніпровських першокласників запрошують на безкоштовні стоматологічні процедури

  16.05.2019 13:24   -
Новини

У Дніпрі в рамках Комплексної програми «Здоров’я мешканців м. Дніпра» вперше проводиться безкоштовна профілактика карієсу та інших стоматологічних захворювань у школярів перших класів. На це у 2019 році з міського бюджету виділено 3 млн гривень. Загалом за чотири роки планується виділити 12 млн гривень.

У стоматологічних поліклініках відкрили спеціальні кабінети профілактики та гігієни, які обладнані усім необхідним. Дітей там навчають правильно доглядати за порожниною рота, підбирати індивідуальні засоби для цього, а також проводять герметизацію фісур постійних зубів (закриття заглибин на поверхні зуба спеціальними матеріалами). За перший квартал поточного року герметизацію фісур проведено 230 дітям.
– Можливо, ще не всі батьки знають про цю важливу й цілком безкоштовну послугу з профілактики карієсу та інших стоматологічних захворювань у дітей. Ми розповсюджуємо рекламні плакати та листівки у школах, амбулаторіях. Проводитимуть герметизацію і влітку. Відвідати кабінети профілактики та гігієни можна, записавшись на прийом у зручний час. Тому запрошуємо першачків із батьками на цю цілком безболісну, а головне – корисну процедуру, – сказала головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради Тетяна Мартиненко.
Зі свого боку позаштатний експерт департаменту з дитячої стоматології Тетяна Демішева зазначила: розпочали цю програму з учнів перших класів, оскільки саме з шести до дванадцяти років у дітей змінний прикус – це коли молочні зуби ще не випали, а постійні починають з’являтися.
– У цей період емаль незріла, і діти, як правило, не достатньо ретельно прочищають зуби там, де є глибокі фісури молярів. При герметизації лікар-стоматолог очищає фісури антисептиками, а далі наносить герметик, який їх закриває. Така процедура не дає змогу розвиватися карієсу тривалий час, а значить – допомагає зберегти зуби здоровими якомога довше, – додала Тетяна Демішева.
Кабінети профілактики та гігієни працюють у дитячій стоматологічній поліклініці № 2 (просп. Слобожанський, 42, тел. (066) 925-96-60), дитячих відділеннях стоматологічних поліклінік № 1 (вул. Гоголя, 6, тел. (068) 833-62-27) і № 2 (вул. Старокозацька, 68, тел. (056) 789-01-89).