В області вже виписали 220 тисяч електронних рецептів на «доступні ліки»

  16.05.2019 12:50   -
Новини

Із 1 квітня препарати за програмою «Доступні ліки» можна отримати лише за електронним рецептом. Їх на Дніпропетровщині виписали вже понад 220 тисяч Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

– Дніпропетровщина – серед лідерів із впровадження електронного рецепту. Із 1 квітня медики «первинки» виписали понад 220 тиячс е-рецептів. За 147 тисячами із них пацієнти вже отримали ліки, – розповіла заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Тетяна Квітницька.
Щоб отримати е-рецепт, варто звернутися до свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. Медик випише його в електронній медичній системі, а пацієнт отримає на телефон смс-повідомлення. У ньому – шістнадцятизначний номер рецепта та чотиризначний код підтвердження.
Отримати ліки можна в будь-якій аптеці України, що приєдналася до програми реімбурсації. Там слід назвати номер із смс та код.
Нагажаємо, програма «Доступні ліки» працює із 1 квітня 2017 року. У ній – 258 назв препаратів для людей із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та цукровим діабетом другого типу.