Які медичні послуги майбутні мами у Дніпрі можуть отримати безкоштовно

  15.05.2019 03:00   -
Новини

У Дніпрі вагітні жінки та ті, котрі тільки планують стати мамами, можуть отримати низку медичних послуг безкоштовно.Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради з акушерства та гінекології Галина Одінцова.

– Дедалі більше родин планують народження дитини заздалегідь. Так, коштом міського бюджету забезпечується низка безкоштовних медичних послуг для майбутніх матусь. Жінка може звернутися до сімейного лікаря чи до акушера-гінеколога. Наприклад, рекомендовано вживати фолієву кислоту за декілька місяців до вагітності та на початку – для профілактики вад у плода. Її жінки можуть отримувати безкоштовно, бо препарат було закуплено коштом бюджету міста. Звичайно, огляд безкоштовний, кольпоскопія, цитологія. Якщо під час розмови з лікарем виявляється, що є вірогідність генетичних захворювань, жінка безкоштовно може здати біохімічний аналіз на вроджені вади розвитку у дитини, – зазначила Галина Одінцова.
Також вона повідомила, що на День матері, 12 травня, у двох пологових будинках, які нещодавно повернулися в підпорядкування міста, народилося 7 дітей – 5 хлопчиків та 2 дівчинки. Вони з’явилися на світ у міському пологовому будинку № 1 та у пологовому відділенні міської клінічної лікарні № 9.