У Томаківському районі реконструюють школу

  08.05.2019 21:42   -
Новини

Заклад у селі Виводовому реконструюють вперше в історії. Вже на фініші – зовнішні роботи. Згодом осучаснять приміщення всередині, приведуть до ладу й шкільний стадіон. Новітній освітньо-спортивний простір для сільських дітлахів створюють обласним коштом.

Виводівській школі – понад 30 років. Та навіть за цей невеличкий як для будівлі вік накопичилося чимало проблем. У приміщенні було холодно, з вікон дуло. Застаріла і система опалення. Тож розпочатій влітку 2018-го реконструкції зраділи і учні, і вчителі.
– Осучаснення сільських шкіл дозволить підвищити рівень навчання і наблизити його до міських закладів. Добре, що в нашій області займаються цим, – підкреслив вчитель історії Віталій Доронін. – В оновлених умовах і у дітей покращиться мотивація до навчання, і нам, педагогам, значно комфортніше буде працювати.
Двоповерхова будівля школи вже із добротною покрівлею, новими вікнами та вхідними дверима. Ремонтники утеплили фасад, зараз завершують його фарбувати у різні кольори.
– Мені подобається різнокольорова школа. Вона стає такою гарною, затишною, – сказала учениця 8 класу Анна Утюж.
Всередині замінили систему опалення. Модернізували шкільну котельню. У школі стало значно тепліше.
– Наша школа стає більш схожою на сучасну міську школу. Мені це дуже до вподоби, – зазначила учениця 7 класу Маріанна Лобко.
Згодом реконструюють і приміщення всередині. Школу перетворять на навчально-виховний комплекс. На 1-му поверсі облаштують кімнати для 2 груп дошкільнят.
Осучаснять і шкільний стадіон. Він буде зі штучним покриттям. Загалом на Дніпропетровщині наразі триває реконструкція понад 30 шкіл.