Кому легше знайти роботу: служба зайнятості назвала популярні вакансії на Дніпропетровщині

  08.05.2019 18:11   -
Суспільство

Дніпропетровська обласна служба зайнятості поінформувала, що з початком весни на українському ринку праці зросла кількість вакансій. Найбільше роботодавців цікавлять робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин, кваліфікованих робітників з інструментом. Також багато вакансій для працівників сфери послуг та професіоналів і фахівців з досвідом роботи

Кому буде легше знайти роботу у Дніпропетровській області?
Як зазначають у Дніпропетровському обласному центрі зайнятості, у січні-квітні 2019 року про вільні робочі місця службу зайнятості поінформували понад 7 тисяч роботодавців Дніпропетровщини. У порівнянні з минулим роком ця цифра зросла більш ніж на 12%.

«Протягом січня-квітня 2019 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями становила більш ніж 37 тисяч, з яких майже 30 тисяч були зареєстровані з початку 2019 року. У порівнянні з минулим роком кількість вакансій зросла на 15%. На 1 травня 2019 року у базі даних служби зайнятості налічувалося майже 8 тисяч вакансій. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про понад 2 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел», – наголосила директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова.

Найбільша кількість вакантних посад, понад 74%, була зосереджена у містах Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Нікополь та Павлоград.

До того ж, у розрізі професій найбільший попит спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (понад 22%), кваліфікованих робітників з інструментом (майже 19%). За конкретними професіями – це слюсарі, водії, електромонтери, електрогазозварники, токарі, електрослюсарі.

Затребуваними також виявились працівники сфери послуг, працівники у сільськогосподарському секторі, професіонали та фахівці з досвідом роботи, зокрема: інженери, лікарі, бухгалтери, вчителі, майстри, економісти та менеджери. Серед найпростіших професій затребувані підсобні робітники, прибиральники, вантажники, кур’єри та двірники.

Поділитись: