Лікарі Дніпропетровщини пройдуть безкоштовне стажування в Ізраїлі

  20.06.2017 14:31   -
Новини

Дніпропетровська облдержадміністрація розпочинає медичну співпрацю з Ізраїлем. Вже цього року лікарі області рушать до клініки «Хорев» у місті Хайфа, де безкоштовно перейматимуть досвід з реабілітації військових та виходжування онкохворих.
Ініціатор такого обміну досвідом – головний лікар медичного центру «Хорев» Роман Барак який очолює проект «Лікарі без кордонів». За його словами, готовий допомагати медикам Дніпропетровщини, бо чудово розуміє їхні потреби.
– Щодня лікарі Дніпропетровщини приймають поранених через конфлікт на Сході України. Наша клініка має суттєву практику в реабілітації військових, бо нас самих торкнулася війна. За останні шість років ми допомогли мільйону пацієнтів. Жодна країна світу не має такого досвіду, тож ми готові ним ділитися, – сказав Роман Барак.
Планується, що фахівці ізраїльської клініки приїжджатимуть до Дніпра кожні три місяці та проводитимуть лекції та майстер-класи для місцевих лікарів. Також медики області виїжджатимуть безпосередньо до Хайфи для обміну досвідом.
– Ми вдячні за таку пропозицію, нині обговорюємо деталі щодо кількості учасників проекту, графіку зустрічей. Основні теми навчання – допомога військовим та онкохворим. Тож, у першу чергу, будемо залучати фахівців обласної лікарні ім. Мечникова та онкоцентру, – зазначила директор департаменту охорони здоровя ДніпроОДА Наталія Будяк.