У Дніпрі родичі загиблих АТОвців проходять безкоштовний медогляд

  12.04.2019 20:45   -
Новини

На Дніпропетровщині сім’ї загиблих захисників перевіряють стан свого здоров’я. Безкоштовний медогляд для них організували в обласному кардіоцентрі. Першими на обстеження приїхали мешканці Нікополя. Про це повідомили в управлінні з питань учасників АТО ДніпроОДА.
– На Донбасі загинули понад півтисячі мешканців Дніпропетровщини. Нині родини полеглих військових вимагають виняткової уваги, особливо, коли йдеться про здоров’я. Для них уже другий рік поспіль організовуємо комплексне обстеження в обласному кардіоцентрі. Медогляд безкоштовний, усіх бажаючих доставляють до медустанови централізовано, – акцентувала начальник управління Наталія Шуліка.
Вже вдруге приїздить на обстеження нікопольчанка Людмила Асмолова. На донбаській землі залишився вічно спочивати її 40-річний син Андрій. Жінка каже, що горе відчутно позначилося на її здоров’ї.
– Дякуємо всім, хто організував для нас обстеження. До того ж, безкоштовне. Все чітко продумано і сплановано. У нас в місті немає таких фахівців та обладнання, – розказала жінка.
Для членів сімей загиблих АТОвців – широкий спектр обстежень. Зокрема, лабораторні, кардіологічні, ультразвукові. Також можна перевірити стан судин серця. Пацієнтів оглядають кардіолог, хірург, ендокринолог, уролог, невропатолог та інші фахівці.
– Передусім йдеться про профілактику серцево-судинних захворювань. Особливо тих, які є джерелом інфаркту та інсульту. Родини загиблих бійців мають нагоду заміряти тиск, рівень холестерину та глюкози в крові, перевірити ритм серця. У центрі уваги – ендокринна система, шлунково-кишковий тракт, нирки. За підсумками огляду пацієнт отримує висновок лікаря та рекомендації щодо подальшого прийому ліків, – зазначила головний лікар обласного центру кардіології та кардіохірургії Олена Лугова.
У разі необхідності людину направлять на додаткове обстеження до інших медзакладів або на госпіталізацію.
Медогляди пройдуть сім’ї полеглих АТОвців з усіх міст і районів області.
Обстеження – за адресою: Дніпро, вул. Князя Володимира Великого, 28, з 8:00 до 16:00 по буднях. Записатися можна в управлінні з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА за тел.: (068) 679-89-61.