У Синельниковому відбувся другий півфінал фестивалю «Z_ефір»

  11.04.2019 21:17   -
Новини

Другий півфінал дитячо-юнацького талант-фест «Z_ефір» днями відбувся у Синельниковому. Суддів вражали найталановитіші учасники з чотирьох районів – Межівського, Покровського, Васильківського та Петропавлівського.

Переможці відбіркових турів зібралися у Центрі дитячої та юнацької творчості. Серед тих, кому випала нагода ще раз вийти на сцену фестивалю «Z_ефір», юні «привиди» – танцюристи з Покровського району.
– Хочемо перемогти та прославити наш рідний район. Номер готували ретельно, займалися тричі на тиждень. Гадаємо, що найголовніше для вдалого виступу – це майстерність та артистизм, – сказала учасниця танцювального колективу «Покровського центру дозвілля» Катерина Чуприна.
Повернулися за перемогою і учасниці вокального тріо з селища Покровське. Аби здивувати глядачів, вдосконалили свій номер.
– Ми підготували молдавську народну пісню «Цукі цукі», у перекладі це означає «Зустрічай гостей». У цьому номері не просто співаємо, а ще й танцюємо. Щоб здивувати журі, щодня займалися з викладачем, пошили гарні костюми, поставили танок, – розповіла учасниця вокального тріо Аделіна Акімова. – Співаючи пісні інших народів, ми намагаємось передати місцевий колорит.
Віртуозна гра на фортепіано, скрипці, гітарі на навіть ложках. Учасники півфіналу вражали суддів талановитими виступами, креативом та фантазією.
Із понад 30 номерів судді відібрали 12 фіналістів.
– Я приємно здивована виступами учасників. Діти – дуже різні, але кожен з них – талановитий. Впевнена, що вони досягнуть висот на великій сцені. Найголовніше – це впевненість у собі, енергетика та справжні «живі» емоції, – зазначила член креативного журі, вокалістка Валерія Жиркевич.
Фіналісти виступатимуть на великому гала-концерті у Дніпрі наприкінці травня.