У 2019-му фельдшери «швидких» області прийняли на викликах вже 29 пологів

  11.04.2019 20:37   -
Новини

У 2019-му бригади екстреної медицини Дніпропетровщини допомогли 29 породіллям. Немовлята з’являлися на світ в оселях жінок або просто в машинах «швидких». Новоявленим матусям фельдшери надали вчасну та кваліфіковану медичну допомогу, – про це розповів директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко.

– Для фельдшерів бригад «швидких» постійно проводимо тренінги. На заняттях медики відшліфовують власні знання та навички, як діяти у тому чи іншому випадку. Тож будь-яка ситуація не повинна заскочити зненацька. У разі необхідності вони можуть і прийняти пологи. Кваліфіковану допомогу медики надають і породіллі, і немовляті. За три місяці 2019 року бригади виїжджали за такими викликами 29 разів, – зазначив Радій Шевченко.
За викликами до породіль бригади виїжджали і в оселі, і на залізницю. Так, перехожі на полустанку, що неподалік від Солоного, помітили вагітну, в якої почалися пологи. Викликали «швидку». Бригада приїхала вчасно. Жінка народила дитину просто в машині екстреної допомоги.
– Нещодавно на виклику прийняв двійню. У жінки були вже треті пологи, тож процес від початку переймів до потуг просувався досить швидко. Довелося приймати пологи просто вдома у породіллі, – розповів фельдшер бригади екстреної медичної допомоги дніпровської центральної підстанції Олександр Тітов.
Олександр Тітов одночасно надав необхідну допомогу і дитині, і матері. Породіллю підключив до крапельниці, немовля – до кисню. Викликав ще одну бригаду. Медики приїхали на підмогу вчасно, та Олександр вже встиг прийняти на руки й друге немовля.
– «Швидкі» оснащені необхідними обладнанням, ліками та видатковими матеріалами, аби надати допомогу породіллям та новонародженим, – додав Радій Шевченко.