З 1 квітня на Дніпропетровщині заборонено лов риби

  29.03.2019 11:03   -
Новини

Держрибагентство України повідомило, що з 1 квітня у зв’язку з початком нересту набирає чинності заборона на лов риби. Відповідний наказ видало Управління Держагентства рибного господарства в Дніпропетровській області.

На Кам’янському та Дніпровському водосховищах, а також всіх річках заборона набуває чинності з 1 квітня і триватиме до 9 червня, на Каховському водосховищі та річках Апостолівського, Нікопольського і Томаківського районів – з 10 квітня і триватиме до 29 травня.
Держрибагентство нагадує, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, під час нересту дозволяється тільки любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Ловити можна з берега в межах населеного пункту в дозволених місцях, за межами нерестовищ. З межами нерестовищ можна ознайомитись у відповідному наказі.
У Держрибагентстві відзначили, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, видобуток будівельних матеріалів (видобуток піщано-гравійної суміші, розчищення русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо)