У Хащовому реконструюють півстолітній дитячий табір

  27.03.2019 21:42   -
Новини

На Дніпропетровщині реконструюють півстолітній дитячий табір «Ювілейний», розтащований у селищі Хащове Новомосковського району. Нині на фініші – внутрішні роботи. На черзі – облаштування території та спортивних майданчиків. Після завершення робіт табір працюватиме цілорічно та за одну зміну зможе прийняти 240 дітей, – повідомили у прес-службі ДніпроОДА.

Із 1967 року у літньому таборі «Ювілейний» відпочивали та оздоровлювались діти з усієї області, адже тут чисте повітря, ліс, поряд – річка Самара
– У нас завжди було весело та цікаво, і вихователі, і діти це місце дуже любили. Впевнена – після реконструкції це буде сонячний, яскравий та життєрадісний табір, адже він знову наповниться дитячими голосами та сміхом, – сказала завгосп табору «Ювілейний» Катерина Кирпа.
За півстолітню роботу без капремонту корпуси табору занепали, а останні роки він взагалі не працював. Нині реконструкція табору йде повним ходом. Підрядники осучаснили усі шість спальних корпусів, їдальню, медпункт та клуб культури. У кожному приміщенні вже замінили покрівлю, двері та вікна, оновили електрику та опалення, провели каналізацію. Один з корпусів відвели для маломобільних дітей. Його та їдальню обладнали пандусами.
– Наш табір більше п’яти років стояв занедбаний, зараз він поступово перетворюється на сучасний та європейський. Раніше у корпусах не було навіть туалетів, усі зручності знаходились на вулиці. Тепер у кожному приміщенні – санвузли, душові та гаряча вода. Опалюватиме табір власна автономна котельня, – розповів директор табору «Ювілейний» Віталій Конюх.

Незабаром на території з’являться футбольний стадіон, волейбольне поле та тенісний корт. Планують і озеленити «Ювілейний» – там висадять дерева та кущі.