Дніпрянам нагадали про симптоми та профілактику туберкульозу

  26.03.2019 20:54   -
Новини

До всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом (24 березня) мешканцям Дніпропетровщини нагадали правила профілактики хвороби. Про них розповіла обласний експерт з фтизіатрії Наталія Гранкіна.

– Туберкульоз – це виліковне інфекційне захворювання. Дуже важливо звертати увагу на перші симптоми і в жодному разі не займатися самолікуванням. Головне – вчасно звертатися до лікаря, – зазначила Наталія Гранкіна. – Нині мешканцям Дніпропетровщини доступні сучасні методи обстеження та найновітніші протитуберкульозні препарати.
Серед основних симптомів, які можуть свідчити про туберкульоз – слабкість та втома, кашель понад два тижні, невелике підвищення температури тіла, втрата ваги, пітливість уночі.
У групі ризику – ВІЛ-інфіковані, люди, які контактували із хворими на відкриту форму туберкульозу, діти, студенти та люди похилого віку.
Для профілактики хвороби важливо вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, дотримуватися правил особистої гігієни. Раз на рік – проходити флюорографію. Дітям потрібно вчасно робити вакцинацію, не відмовлятися від скринінгових методів (проба Манту).