Дніпровські лікарі розповіли, як легко перейти на літній час

  26.03.2019 17:31   -
Новини

У ніч з 30 до 31 березня українці переведуть стрілки на одну годину вперед. Аби перехід на літній час був легким, до нового ритму слід готуватися заздалегідь. Як саме, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

– Стрілки переводимо вперед, тобто вставати доведеться на годину раніше. Це може вплинути на самопочуття – викликати сонливість, дратівливість, швидку втомлюваність, знизити працездатність. Найважче – людям із захворюваннями серця, – розповіли в департаменті.
Аби перехід на літній час не вплинув на самопочуття, готуватися до нього слід за тиждень, наголосили фахівці. Щоденно – лягати спати на 15 хвилин раніше, ніж до цього. Аби сон був міцним, кімнату необхідно провітрити. Там має бути темно, тихо та прохолодно – не більше 20 градусів тепла.
Вечеряти слід за 2-3 години до сну, не варто пити перед сном міцний чай, каву, алкоголь. А ще – користуватися гаджетами. Краще прогулятися на свіжому повітрі.
Аби прокинутися зранку було легше, можна прийняти контрастний душ та зробити зарядку.
Якщо за кілька тижнів після переводу годинника сонливість та швидка втомлюваність не зникли, слід звернутися до свого сімейного лікаря