ТАНЯ-«КУЛЬТУРИСТКА»

Журналістка з Дніпра приїхала до Новомиколаївки займатися сільським господарством, а згодом… очолила місцевий клуб

Ті, хто уважно читає «Зорю» не перший рік, мають пам’ятати, що ми вже писали про цю пані минулого літа. Історії з розділу «городянка у селі» завжди викликають неабиякий інтерес. Тоді колишня прес-секретарка багатолітнього міського голови Дніпра Івана Куліченка геть не збиралася повертатися до діяльності в управлінських органах.

«Краще бути вільним художником, тим більше, що з Інтернетом можна працювати дистанційно на будь-який регіон України», — розказувала Тетяна Мазниченко. Та ділилася задумами щодо виробництва фірмового лечо, мріючи вже ледь не про реєстрацію власної торговельної марки. У стайні мекали дві зааненські кізочки-красуні, а на подвір’ї греблися півтора десятка курей…

За півроку Тетянина диспозиція дещо змінилася. Ні, садиба не покинута, Зіта з Гітою ось-ось принесуть козенят,

та й город чекає весни. Але…

— Подумала і вирішила: хай то буде для себе, для родини. Не на продаж точно. Прорахувала економіку, і, якщо не брати додаткової ділянки, виходить, таке… не вигідно. Чоловікові, сину та онуку більше екологічно чистих вітамінів дістанеться, — всміхається сьогодні жінка.

Але це не випадково. Наприкінці січня колишньому керівнику інформаційного блоку міськради мільйонного Дніпра запропонували очолити місцевий Будинок культури.

І вона дещо несподівано навіть для себе погодилася.

Клуб у Новомиколаївці Дніпровського району побудували 52 роки тому, у 1967-му.

Зараз ним опікується Сурсько-Литовська ОТГ. Але кошти на щойно завершену першу частину ремонту виділила обласна влада.

«Господарство» вона отримала ще те. Так, будівля у більш ніж пристойному стані — щойно капітально відремонтовано дах, вікна та двері замінено на сучасні, металопластикові. Обласний депутат Євгеній Жадан потурбувався.

Голова Сурсько-Литовської громади Григорій Андрєєв також сподівається на досвід своєї неочікуваної підлеглої. Але більшість колег здивувалися — навіщо?!Де Тетяна і де культура у «глибинці»?

А в неї вже багато ідей, як пожвавити культурне життя у Новомиколаївці. Навіть не пожвавити — вивести на принципово інший рівень, який не поступатиметься міському. Хіба то відстань до мегаполісу, цей десяток з гаком кілометрів…

Тож слідкуватимемо разом.

Андрій БОГАТИРЬОВ, фото автора

ДО РЕЧІ

На звичному для багатьох місцевих акордеоні Тетяна грати не вміє, та вчитися й не збирається. Натомість має дуже амбітні плани — від запрошень з міста фахівців для спортивно-гурткової роботи до організації курсів по…

Поки ще таємниця!