У Дніпрі проходить Європейський музичний форум

  27.02.2019 12:15   -
Новини

У Дніпрі проходить триденний Європейський музичний форум. Для мешканців і гостей міста виступають світові зірки класичної музики з Німеччини, Франції та Нідерландів. Крім цього, під час заходу проходить серія майстер-класів для музикантів.

Програма Європейського музичного форуму насичена. Відкрив його 25 лютого концерт симфонічного оркестру Дніпропетровської академії музики з твором українського композитора Бориса Лятошинського – балада «Гражина». У перший день прозвучали також «Чотири останніх пісні» Ріхарда Штрауса у виконанні німецької співачки Ютти-Марії Бьонерт. А перший концертмейстер симфонічного оркестру Баварського радіо Антон Бараховський виконав концерт для скрипки Петра Чайковського.
– Минулого року ми вже проводили цей захід, і він показав, що у Дніпрі багато прихильників класичної музики. Тож цього року ми вирішили зробити це, мабуть, традицією. У другий день форуму на дніпровського слухача чекав концерт професора Королівської консерваторії в Гаазі В’ячеслава Попругіна. А 27 лютого відбудеться концерт духового оркестру Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки. Солісти у цей вечір – професори Паризької консерваторії Олександр Суяр та Жак Може, – розповів ректор Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки, професор, заслужений діяч мистецтв України Юрій Новіков.