У Дніпрі відкрили Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації

  26.02.2019 01:27   -
Новини

У Дніпрі відкрили Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації. Такий заклад – перший в Україні. Буде не тільки теоретична підготовка спеціалістів, а й практика. Тренінговий центр працюватиме на базі Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи.

– Гуманітарний тренінговий центр – це академічна платформа, необхідна для покращення роботи вітчизняної судово-медичної системи. Тут навчатимуть експертів, які ідентифікують зниклих безвісти, жертв катастроф та масових конфліктів. Це особливо актуально для нашої країни через події на Донбасі, – розповів заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.
У Центрі навчатимуть судово-медичних експертів, працівників правоохоронних органів, надзвичайників, представників ЗСУ та членів пошукових груп. Перший курс із судово-медичної ідентифікації триватиме три тижні. Учасники прослухають лекції та пройдуть практичні заняття.
– Представників цивільних і військових структур вчитимуть діяти максимально скоординовано та злагоджено. Це необхідно, щоб якнайшвидше ідентифікувати загиблих та передати тіла їхнім рідним для гідного поховання, – пояснив начальник Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи Валерій Войченко.
Із українськими спеціалістами працюватимуть закордонні експерти, запрошені Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Вони ділитимуться найсучаснішими технологіями судово-медичної експертизи, психологічної підготовки, особливостями роботи з рідними зниклих безвісти.
Інструктори, які пройдуть навчання у Центрі, зможуть передавати свій досвід усім, хто залучений до пошуку та роботи з тілами загиблих