У Дніпрі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  20.02.2019 16:54   -
Новини

20 лютого у Дніпрі відбулася церемонія покладання квітів з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. На алеї, присвяченій полеглим бійцям, зібралися представники міської та обласної рад, священнослужителі, родини загиблих, їхні друзі, волонтери і просто небайдужі містяни.
Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання. Потім за загиблими відслужили жалобну панахиду. Завершили захід покладанням квітів до монумента полеглим борцям за свободу України.
-5 років тому був, мабуть, найважчий день в історії сучасної України. Саме 20 лютого у цей час гинули люди. По них стріляли лише через те, що вони вийшли відстоювати свою людську гідність і право жити у вільній та незалежній державі. Ми прийшли з друзями до цього меморіалу вшанувати пам’ять людей, які віддали своє життя за те, щоб в Україні відбулися зміни на краще і ми жили у стабільній європейській державі, – розповів дніпрянин Ігор Лючков.
Також сьогодні увечері в центрі міста, на площі Героїв Майдану відбудеться патріотичний флешмоб «Герої не вмирають». Це гасло викладене із фотографій всіх загиблих Героїв, кожне фото окантоване лампадками, запалення яких відбудеться о 17.30. О 18.00 відбудеться спільна молитва по загиблим Героям.

Нагадаємо, 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. Це пам’ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.