У Лихівці реконструюють опорну школу

  19.02.2019 00:14   -
Новини

У Лихівці П’ятихатського району створюють комфортні умови навчання для понад 200 учнів опорної школи. У закладі вже замінили вікна, продовжують утеплювати фасад, розпочали ремонт класів.

– Школа була занедбана. З одного боку вона почала просідати – по стіні пішли тріщини. У класах гуляв вітер, а в коридорах лінолеум зносився до дірок. Переконана, наші учні гідні кращих умов, – розказала директорка школи Лариса Дерід.
Вчителька зарубіжної літератури Світлана Желізняк пам’ятає, як школу будували та вводили в експлуатацію. Каже, на кардинальне оновлення заклад чекав чотири десятиліття.
– Коли дивишся на відремонтовані школи, то вони – наче з посмішкою. Тож і ми про таку мріємо, – акцентувала вона.
У мріях і вчителів, і учнів школа схожа на Солонянську, яку осучаснили торік. Така ж яскрава, утеплена й комфортна.
– Хочеться, аби ремонт скоріше закінчився. Щоб зайшов у будівлю, а там нова підлога, різнокольорові стіни, мультимедійні дошки. Думаю, таке середовище мотивуватиме до навчання, – сказала десятикласниця Катерина Дядюра.
Підрядники замінили вікна. Триває утеплення фасаду. У розпалі ремонтні роботи у спортзалі та п’яти навчальних кабінетах.
Поряд зі школою приводять до ладу стадіон. За проектом, на ньому розташуються баскетбольний і волейбольний майданчики, тренажери, футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки.
В опорній школі навчаються понад 230 дітей сіл Лихівка, Райдужне та Байдаківка. На навчання їх доставляють шкільними автобусами.