У Дніпрі відкриють 29 нових амбулаторій сімейної медицини

  18.02.2019 22:57   -
Новини

У Дніпрі активно розвивається мережа амбулаторій сімейної медицини. У найближчі три роки в місті коштом Світового банку буде капітально відремонтовано, реконструйовано, побудовано та відкрито 29 додаткових амбулаторій. Очікується, що в цьому році запрацює до 10 амбулаторій.
Розширення мережі амбулаторій допоможе максимально наблизити медичні послуги до містян. Нові заклади європейського зразка відповідатимуть усім вимогам і нормам. Зокрема, вони будуть пристосовані для маломобільних груп людей. Їх також оснастять комп’ютерною технікою, сучасними медичними меблями, обладнанням.
-Дніпро отримає сучасні амбулаторії європейського рівня без значних витрат з міського бюджету. Місто розробляє проектно-кошторисну документацію на відповідні ремонтні чи будівельні роботи. Це дасть змогу суттєво покращити рівень медичного обслуговування дніпрян, максимально наблизити медицину, щоб люди зверталися до лікарів первинної ланки у безпосередній близькості до свого місця мешкання, та й загалом якісно реалізувати національну медичну реформу на місцевому рівні. Із 29 амбулаторій цього року планується відкрити 5-10, – розповів директор департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрій Бабський.
Новостворена амбулаторія № 5 згаданого центру відкрилася нещодавно у реконструйованому приміщенні за адресою: вул. Д. Галицького, 12, що на житловому масиві Західний. Приміщення відремонтували й оснастили необхідним сучасним медобладнанням коштом міського бюджету. На це було виділено 1,8 млн грн.
– Амбулаторія відповідає всім сучасним вимогам. Тут зроблений ремонт, є меблі, обладнання. Також на першому поверсі працює спеціальний кабінет для прийому маломобільних громадян. Там створені всі умови для того, щоб оглянути пацієнтів цієї категорії. Загалом в амбулаторії прийом ведуть сімейні лікарі, педіатр, невропатологи, гінекологи, окуліст, дитячий окуліст та хірург, – додала завідувачка амбулаторії Олена Герасименко.
Наразі у Дніпрі 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 73 амбулаторії сімейної медицини.