У Жовтих Водах відбувся кастинг обласного фестиалю «Z_ефір»

  15.02.2019 20:25   -
Новини

Творчий фестиваль «Z_ефір» продовжує мандруваим Дніпропетровщиною. Третє місто, яке об’єднало юні таланти, – Жовті Води. На відбірковому кастингу презентували свої здібності півтисячі учасників.

Разом з юними жовтоводцями жанрове розмаїття презентували мешканці Вільногірська та П’ятихатського району.
Відкрили фест театрали. «Грали серцем і душею» дівчата з театрального гуртка «Синя птаха».
– Презентували постанову «Хто перший?». Вона про те, як до лікаря на прийом приходять пацієнти: хто з поломаною рукою, хто – з ногою, а хто перебинтований абсолютно весь. Пантоміма весела, хоча й без слів. Гра виключно мімікою, – розказала одна з акторок Вікторія Осіпова.
Уже вдруге на «Z_ефірі» хореографічний ансамбль «Престиж». Майже 20 дітей за допомогою танцю блискуче переказали пригодницький сюжет казки «Аліса у країні див»..
Софія та Владислав Мостики завітали на фестиваль з Лихівки. Сестра – співає, брат – гуморить. Діти кажуть, талан – то сімейна традиція. –
Зал накрила і хвиля емоцій студії спортивно-бального танцю «Фламінго». За море позитиву і драйву в колективу – перше місце, а значить, квиток у півфінал.
-«Енергія душі» – це наш найкращий танець. З його допомогою хотіли донести, що треба відриватися й веселитися по повній. Життя в нас одне, – розтлумачив філософію танцю учасник колективу Богдан Ткачук.
Старання конкурсантів оцінювало строге журі. Як і в першому сезоні «Z_ефір», воно незвичне: у його складі як професіонали, так і креативники. Уже два роки поспіль виставляє бали вокалістам Валерія Жиркевич.
-Хвилююся разом з учасниками, адже знаю, як це виступати на сцені, – зазначила дівчина. – Крім вокальних даних та слуху, у співака має бути харизма. А ще треба співати розслаблено, не напружуючи зв’язки. Тоді перемога – у кишені.

Відбірковий тур, який триватиме до кінця березня, завітає у 14 населених пунктів. Півфінал – протягом квітня. Кращі з кращих зберуться на фінальний гала-концерт у Дніпрі.
Нагадаємо, обласний творчий фестиваль «Z_ефір» ДніпроОДА започаткувала у 2018 році. У такий спосіб розшукують зірок «покоління Z» – здібних дітей від 5 до 16 років. Вони виступають у п’яти жанрах – вокальне й театральне мистецтво, хореографія, оригінальний і інструментальний жанри. Це вже другий сезон талант-шоу. Позаду відбіркові тури в Покрові та Павлограді.