На Дніпропетровщині 68 учителів початкових класів пройдуть пілотну сертифікацію

  13.02.2019 19:26   -
Новини

68 учителів початкових класів Дніпропетровщини пройдуть пілотну сертифікацію педагогів. Вона відбуватиметься в три етапи: вивчення практичного досвіду, самооцінювання та тестування. Про це розповіли в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.
– Приєднатися до пілотної сертифікації педагогів можна було виключно добровільно. На Дніпропетровщині зареєструвалися 68 учителів початкової школи. Область повністю використала квоту Міністерства освіти і науки України, – сповістили в департаменті..
Мета сертифікації – виявити та заохотити вчителів, які мають високий рівень педагогічної майстерності. Вона відбуватиметься в три етапи.
На першому практичну роботу педагога оцінять експерти.
Другий етап – самооцінювання. До 1 липня учасники пілотної сертифікації мають створити е-портфоліо. У ньому треба описати заняття, на якому були присутні експерти, за бажанням – додати відеозапис уроку.
Наприкінці на вчителя чекатиме тестування у форматі ЗНО. Найімовірніше воно відбуватиметься у жовтні – листопаді 2019 року.
Якщо педагог успішно пройде сертифікацію, то протягом трьох років отримуватиме щомісячну доплату до зарплати в розмірі 20% посадового окладу.
Загалом до проекту пілотної сертифікації долучилися 980 учителів із усіх регіонів України.