У Дніпрі у дитячих стоматологіях відкриють профілактичні кабінети

  09.02.2019 12:27   -
Новини

У рамках реорганізації стоматологічних поліклінік у Дніпрі на базі дитячих відділень цього року вперше відкриють кабінети профілактики стоматологічних захворювань. Спочатку проводитимуть профілактичні огляди школярів перших класів, а потім – старших дітей.

Загалом цього року планують обстежити трохи більше 11 тисяч першачків. Ці заходи дадуть змогу насамперед запобігти розвитку захворювань зубів у дітей та зберегти їх здоровими.
-Під час таких профілактичних оглядів дітям проводитимемо професійну гігієну порожнини рота. Крім того, розповідатимемо їм та батькам, як слід доглядати за зубами, щоб не з’являвся карієс, а також про правильний раціон харчування. Загалом, відкриваючи кабінети профілактики, хочемо наголосити, що до стоматолога необхідно звертатися, не чекаючи, коли з’явиться причина, – розповіла під час прес-конференції 7 лютого в. о. генерального директора міської дитячої поліклініки № 2 Тетяна Демішева.
Зі свого боку начальник відділу спеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради Тетяна Прибиток зазначила: профілактичні кабінети буде відкрито коштом міського бюджету.
-З 2019 року вперше у Дніпрі до міської програми включено надання стоматологічної допомоги дітям. До 2021 року у бюджеті міста на це заплановано 12 млн гривень, зокрема, на поточний рік – 3 млн гривень. Ці кошти, серед іншого, спрямовуватимемо на оснащення кабінетів, зокрема, закупівлю обладнання, матеріалів тощо, – сказала начальник відділу департаменту.
Водночас виконувачка обов’язків головного лікаря стоматологічної поліклініки № 1 Марта Василишина нагадала: після реорганізації закладів стоматологічної допомоги у Дніпрі створено три стоматологічні поліклініки, які надаватимуть стоматологічну допомогу в повному обсязі і дорослим, і дітям.
-Дитячі стоматології з філіями у різних районах міста працюють, як і раніше, штат лікарів-стоматологів, медсестер не скоротився. Їх просто приєднали до трьох стоматологічних поліклінік. Організаційні зміни торкнулися адміністрації закладів. Таким чином у місті сформована єдина система надання стоматологічної допомоги і дорослим, і дітям, – додала Марта Василишина.