У Васильківській школі №1 відкрили сучасний STEM-центр

  08.02.2019 19:30   -
Новини

Створити робота, власну гру або сайт, написати програму і провести природничий експеримент, все це можливо на сучасному обладнанні у новоствореному STEM-центрі Васильківської опорної школи №1. Його відкрили за сприяння програми DOBRE, яка фінансується Агентством з міжнародного розвитку США і підтримує децентралізацію в Українї.
– 2017-го наші учні представили у селищній раді шкільний проект з відкриття STEM-центру. Він став переможцем програми DOBRE і отримав грант у розмірі 10 тисяч доларів, – розповіла директор Васильківської школи №1 Людмила Фалько. – На ці кошти для центру придбали шість планшетів, два цифрові мікроскопи, комп’ютер, сканери, принтери, мультимедійну дошку та конструктори «Lego».
У такому центрі можна проводити уроки та гурткові заняття з біології, географії, хімії, інформатики та фізики.
Кожна дитина може обрати напрямок до душі – запрограмувати робота, створити власну гру або сайт, написати програму. Поглибити знання з біології – завдяки цікавим практичним експериментам.
Нагадаємо, DOBRE – це п’ятирічна програма, яку виконує міжнародна організація Global Communities та фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Вона спрямована на зміцнення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку об’єднаних громад.