Стартували відбіркові тури обласного фестивалю «Z_ефір»

  08.02.2019 19:21   -
Новини

На Дніпропетровщині стартували відбіркові тури обласного зіркового фесту «Z_ефір». Точкою відліку став Покров. У кастингу взяла участь майже тисяча юних талантів. Діти представили більше сотні номерів: від співів до танців. Наступна зупинка творчого марафону – Павлоград.
– Творчий конкурс «Z_ефір» проходить у Дніпропетровській області вже вдруге. У такий спосіб розшукуємо зірок «покоління Z» – здібних дітей від 5 до 16 років. Цьогоріч ще більше талановитої молоді виявило бажання взяти участь у фестивалі. Перший відбірковий тур талант-шоу відбувся в Покрові, – розказали у прес-службі ДніпроОДА.
У першому кастингу взяли участь юні таланти Покрова, Нікополя та Нікопольського району. Виступали в п’яти жанрах – вокальне й театральне мистецтво, хореографія, оригінальний і інструментальний жанри.
На фесті вже другий рік поспіль презентує свої здібності танцювальний колектив з Нікополя «Оріон». Дівчата зізналися, торік їм не вдалося пробитися у фінал – цьогоріч спробували свої сили знов. Аби досягти мети, навіть змінили стиль.
– Наші танці, як і ми, подорослішали. Композиція – під пісню «Люди, як кораблі» гурту «Антитіла». Вона філософськи насичена. Насправді, всі люди різні. І не варто оцінювати їх за зовнішністю. Краще зазирнути в їхній внутрішній світ. У танці ми акумулювали всі наші переживання й емоції, – розказала учасниця колективу Олена Касьянова.
Нікопольський дует Кіра Рудзик та Евеліна Трофімова почувають себе немов риба у воді в театральному мистецтві. На «Z_ефір» представили веселу казку на новий лад. У заліку дівчат – перше місце.
Інструменталістка Варвара Сізова з Покрова, натхненна перемогою в тогорічному фесті, спробувала свої сили знов. Її постійна подруга – 56-струнна бандура.
А ось у 10-річної покровчанки Лії Куартової – «Z_ефірний» дебют. Вразила журі грою на скрипці й забезпечила собі білет у півфінал.
– Мрію стати популярною скрипалькою. Подорожувати світом, виступати на великій сцені. «Z_ефір» наближає мене до мрії, додає впевненості, – переконана дівчина.
Майстерність конкурсантів, хист і вміння триматися на сцені – під прицілом вимогливого журі. Тут і професіонали, і креативники. Бітбоксер Максим Прилипко торік сам виступав на «Z_ефірівській» сцені – наразі серед тих, хто визначає найкращих.
Перший відбірковий тур Дніпропетровщиною триватиме до 27 березня. Фестиваль завітає у 14 населених пунктів області. Кращі вийдуть до півфіналу, який проходитиме з 4 до 30 квітня. Фіналісти виступатимуть на гала-концерті у Дніпрі.