У Дніпрі презентували другу частину фільму «Обличчя дніпровського Майдану»

  26.01.2019 01:24   -
Новини

У Дніпропетровській облдержадміністрації презентували другу частину фільму «Обличчя дніпровського Майдану». У документальній стрічці – відверті та емоційні інтерв’ю понад десяти різних людей, яких поєднала Революція Гідності.

– Сценарію нема. Ніхто з учасників не знав, які питання я буду ставити. Це емоційно. Що людина згадує, те і говорить, – розповіла автор стрічки Наталія Хазан.
Учасники фільму – понад 10 дніпрян. Є актор, громадський діяч, військовослужбовець, журналіст, волонтер. Герої відповідають на одні й ті самі питання, переповідаючи свою, унікальну історію участі у Революції Гідності.
– Звідки бралися тоді сили? Чому було не страшно? Чому ти готовий був йти до кінця? – згадує ті часи героїня фільму, волонтер Ольга Голубєва. – Участь в Революції Гідності зміцнила в мені віру в людей. Іноді здається, що такі струси потрібні країні, щоб ми згадували, що вміємо об’єднуватися.
Героїв фільму знімали на робочих місцях. Хотіли підкреслити: навіть дуже різних людей об’єднала спільна ідея.
– Мене вражає дух цих людей, які не побоялися вийти проти злочинного режиму. Сказати, що я є українець і можу протидіяти системі. Гордий, що такі люди є у нас, – поділився глядач Анатолій Скачко.
У авторів фільму є ідея зняти третю частину «Обличчя дніпровського Майдану». Розповісти історії тих, хто не підтримував революцію. Але коли прийшла війна, став волонтером або добровольцем.