У Дніпрі будуть створені територіальні управління соцзахисту

  23.01.2019 22:46   -
Новини

23 січня, під час чергової сесії Дніпровської міської ради, депутати ухвалили рішення про передачу міськраді з квітня 2019 року функцій районних управлінь соціального захисту. При цьому планують створити кілька територіальних управлінь соцзахисту, які розташовуватимуться на правому та лівому берегах міста.

– Попередньо вже було ухвалене рішення у наступне скликання не створювати районні ради. Їхні функції мають бути передані міській раді. Одна з масштабних – це соціальне забезпечення. Але ми розуміємо: якщо не розпочати процес передачі повноважень зараз, то через два роки ми опинимось у ситуації, коли районні ради вже не виконуватимуть своїх функцій, а у місті ще не будуть створені відповідні структури. Тому розписана процедура на наступні два роки, до ліквідації районних рад, щоб
поступово передати їхні функції місту, – зазначив секретар міськради Дніпра Олександр Санжара. Наразі в районних управліннях соціального захисту працює близько 500 осіб. Посадовець наголосив, що з кожним працівником проводитимуть бесіди, щоб максимально зберегти кадровий склад.
– Ми вже передбачаємо 400 місць у структурах міської ради, які створюватимуться. Але фактично кількість чиновників міськради не змінюється, бо будуть створені окремі територіальні управління, – додав секретар міської ради.

Наступна стаття: