У Дніпрі реконструюють одну з найстаріших школ міста

  23.01.2019 22:42   -
Новини

У Дніпрі триває реконструкція однієї з найстаріших шкіл міста – №9. З центрального входу будівля вже має сучасний вигляд. Теплий фасад світло-сріблястого кольору, з різнокольоровими яскравими «вкрапленнями». Зараз ремонтники термомодернізують інші стіни споруди. Діти вже навчаються в оновлених класах. У розпалі – капремонт першого поверху.

Масштабна реконструкція, яка робиться за рахунок обласного бюджету, – перша в історії закладу. 85-річна школа №9 давно чекала на оновлення.
Нині заклад не впізнати. Вже термомодернізували більше половини фасаду. Всередині осучаснили актову залу, їдальню, класи на другому та третьому поверхах. Всюди – багато простору, світла та яскравих кольорів.
– В оновленому класі набагато комфортніше працювати. Стало якось вільніше, навіть дихається краще. І діти тепер більш чемні та охайні. Вони оцінили красу, яку для них зробили, – розповіла вчителька початкових класів Світлана Фролова.
В одному з класів учні захотіли намалювати на стіні веселку. Кажуть, так веселіше і гарніше. Ремонтники пішли назустріч дітям – одну із стін зробили різнобарвною.
У розпалі – осучаснення спортивної зали. Там ремонтники готують підлогу під професійне безпечне покриття, стіни – під фарбування. Приведуть до ладу і баскетбольні щити. Ремонтують класи на першому поверсі. Стіни обшивають гіпсокартоном. Міняють освітлення, електрику. Монтують стелю. Поруч триває облаштування трьох ігрових кімнат для дітлахів початкової школи. Там буде все для їхнього розвитку і творчості.
Загалом у школі навчаються понад 700 учнів.