У Дніпрі реконструюють школу №126

  18.01.2019 22:11   -
Новини

Дніпровська школа №126 – одна з кращих білінгвістичних в Україні. Частину предметів там викладають французькою, решту – українською. За майже 60 років існування навчальний заклад має десятки перемог на всеукраїнських конкурсах, проте – жодного капітального ремонту. Вперше в історії школу реконструюють.

Будівлю 126-ї звели у 1961 році. З тих пір – жодної реконструкції. У школі було холодно, застаріли всі комунікації.
Обласна влада взялася за оновлення навчального закладу навесні 2018-го. Підрядники вже замінили системи опалення, водопостачання, каналізації, освітлення і вентиляції. Утеплили фасад, горище та підвал. Встановили нові вікна.
– У школі тепер навіть у великий мороз температура 23-24 градуси тепла. Це перемога, – радіє директор Дніпровської школи №126 Наталія Пешохонова.
Нині роботи – всередині будівлі. На першому та другому поверхах монтують підлогу, обшивають стіни гіпсокартоном, шпаклюють, незабаром – замінять міжкімнатні двері.
Школа буде комфортною і модерною. Умови навчання покращують для майже 950 учнів.
– Маємо десятки переможців всеукраїнських олімпіад, високі показники із зовнішнього незалежного оцінювання. Це гідний результат роботи. У нас сильний педагогічний склад. Більш сучасне обладнання дозволить йти в ногу з часом й надалі виховувати успішних учнів, – додала директор Дніпровської школи №126 Наталія Пешохонова.
«Неформатною» школа буде і ззовні – фасад будівлі різнокольоровий. Одночасно зі школою реконструюють і пришкільний стадіон.