Як дніпрянам пережити різкі зміни погоди, – поради лікаря

  10.01.2019 16:00   -
Новини

10 січня-12 січня у Дніпрі та області очікуються різкі перепади температур і зміна погодних умов. У зв’язку з цим метеозалежні люди можуть страждати головними болями, слабкістю, безсонням і дратівливістю. Як пережити несприятливі дні з мінімальним погіршення самопочуття, розповіла дніпровський терапевт Вікторія Кокошко.
– Найгірше погодні зміни переносять люди з хронічними захворюваннями, гіпертонією, гіпотонією, хронічним діабетом і серцево-судинними захворюваннями, – розповіла лікар. – Тому в несприятливі дні, якщо дозволяє погода, намагайтеся більше часу проводити на свіжому повітрі і гуляти пішки. Вранці приймайте контрастний душ, робіть зарядку. У день випивайте мінімум 1,5-2 літра води. Це допоможе вивести токсини з організму. Вживання міцної кави, алкоголю та куріння тільки погіршать ваш стан.
Також спеціаліст радить не їсти жирну їжу та солодощі, через це можуть підвищитися артеріальний тиск і рівень цукру в крові. Щоб розслабитися і поліпшити самопочуття, виконуйте дихальні вправи і приймайте теплі ванни з ароматичними маслами.
Якщо ці профілактичні заходи не допомагають, людям, які страждають хронічними захворюваннями й постійно приймають ліки, прописані лікарем, потрібно звернутися до медиків, щоб ті призначили додаткові препарати, які допоможуть уникнути погіршення самопочуття через погодні зміни.