У Дніпрі перевіряють, як підприємці розчищають тротуари

  09.01.2019 18:28   -
Новини

Інспекція з питань благоустрою у Дніпрі перевіряє, як підприємці міста прибирають сніг і кригу на закріплених за ними ділянках. Відповідне зобов’язання для представників бізнесу передбачене правилами благоустрою. Згідно з ними, всі суб’єкти господарювання, які працюють у місті в орендованих або власних приміщеннях, повинні прибирати прилеглу до цих приміщень територію.

Підставою для інспекцій стали численні скарги містян на завалені снігом і слизькі тротуари.
– Наразі перевірено більшу частину міста. Винесено 128 приписів та складено 10 протоколів. Спочатку з підприємцями проводиться бесіда щодо належного виконання відповідних зобов’язань, потім складається припис про виявлення правопорушення, після чого проводимо повторну перевірку. Якщо рекомендації інспектора ігнорують, то складаємо протокол, який направляється на розгляд адміністративної комісії. Вона ухвалює рішення про розмір штрафу. Фізичні особи повинні будуть заплатити від 340 до 1360 гривень. З юридичних осіб та фізосіб-підприємців можуть стягнути 850 – 1700 гривень, – розповів начальник Інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради Руслан Мороз.
За його словами, інспектори працюють по всьому місту, у середньому по двоє на район. Під час перевірки 9 січня, зокрема, проінспектували об’єкти на площі Старомостовій, вулицях Пастера, Княгині Ольги, Шмідта та інших.
– Згідно зі встановленими правилами, суб’єкт господарювання має доглядати за прилеглою територією на ширину фасаду до бордюру. Біля цієї будівлі, наприклад, тільки сходи почистили. Порушення очевидне. Тож знайдемо відповідальну особу, вручимо припис. Якщо він вже є, то складемо протокол про правопорушення, – розповів головний спеціаліст відділу контролю благоустрою Інспекції з питань благоустрою міськради Руслан Штаній.
Керуюча магазином, біля якого не прибрали сніг, не очікувала перевірки. Після розмови з інспектором пообіцяла, що сніг із тротуару приберуть.
– До цього перевірок у нас не було. Ось отримали попередження. Штрафу ми не хочемо. Тож сніг приберемо – згідно з правилами, – сказала Анастасія Бородій.
Через деякий час територію біля магазину розчистили.
За словами Руслана Мороза, стан тротуарів у місті порівняно з минулим роком покращився, але не всі підприємці сумлінно доглядають за територією, закріпленою за ними. Інспекція з питань благоустрою продовжує свою роботу.