Мешканцям області нагадали, як не отруїтися чадним газом

  24.12.2018 15:09   -
Новини

Бути уважними та обережними при використанні газових приладів закликають мешканців Дніпропетровщини. Адже витік газу може спричинити вибух, призвести до отруєння та навіть смерті. Про основні правила безпеки розповіли в управлінні цивільного захисту ДніпроОДА.
– Із настанням холодів мешканці Дніпропетровщини усе частіше використовують у побуті газові прилади – колонки, котли, обігрівачі. Однак їхня неправильна експлуатація може призвести до трагедії. При найменшому сумніві у справності обладнання краще негайно викликати спеціалістів газового господарства, ніж ризикувати життям, – розповіли в управлінні.
Запаморочення, головний біль, шум у вухах, тремтіння у тілі, нудота. Це – основні симптоми отруєння чадним газом. Витік газу дуже небезпечний для здоров’я та життя. Аби запобігти лиху, необхідно дотримуватися простих правил.
Перед використанням газових приладів слід перевірити тягу у димоході та вчасно чистити вентиляційні канали.
Заборонено втручатися у роботу газового устаткування, прикріплювати до приладів сторонні предмети. В жодному разі не можна вмикати несправні прибори та самостійно ремонтувати їх. Під час роботи газових приладів обов’язково тримати кватирку відкритою.
Якщо відчули запах газу – треба вимкнути газові прибори, відкрити вікна та негайно залишити приміщення. У кімнаті – не вмикати світло та електроприлади. Далі слід повідомити про витік газу спеціалістів аварійно-диспетчерської служби.