У Дніпрі презентували альманах, присвячений героям АТО

  23.12.2018 17:00   -
Новини

Воїни, спортсмени, танцюристи, люблячі батьки, – у Дніпрі презентували альманах «Заради них», присвячений ветеранам АТО. У ньому – 25 фото-історій захисників та їхніх родин.

– Проекту «Заради них» вже два роки. Це чудова нагода розповісти про наших ветеранів, їхні сім’ї, батьків та коханих. Тематика фотосесій щоразу інша. Незмінними лишаються теми «Ветеран ветерану» про вшанування учасників Другої світової війни та «Перерваний політ», яка присвячена загиблим героям, – розповіла начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Наталя Шуліка.
У цьому році автори проекту зробили акцент на сьогоденні АТОвців. Світлини розповідають про цивільні професії бійців, їхні спортивні захоплення. Військові фотографувалися разом зі своїми дітьми та дружинами.
– Із хлопцями ми працювали легко та невимушено. Жодних складнощів не виникало, – сказав фотограф проекту Ігор Співак. – Кожна людина – це цілий всесвіт, тому усі зйомки вийшли абсолютно різні. Для мене будь-яка фотосесія – неповторна.
Загалом в альманасі п’ять рубрик. «Ветеран – ветерану», «Спорт», «Професії», «Діти – наше майбутнє» та «Перерваний політ». У кожній – по п’ять героїв. Усі образи – різнопланові.
– Мій син продовжив справу батька, він став військовослужбовцем, – сказала дружина загиблого бійця 25-ї бригади Людмила Голополосова. – Хочу подякувати команді та всім учасникам за цей проект. За те, що закарбували імена наших героїв у цьому альманасі.
Тираж збірки – 250 екземплярів. Їх розповсюдять у військкоматах, школах, громадських організаціях Дніпропетровської області.