Від грипу вакцинувалися вже 10 тисяч мешканців області

  21.12.2018 19:32   -
Новини

З початку епідемічного сезону на Дніпропетровщині вже пройшли щеплення від грипу майже 10 тисяч людей із різних груп ризику. Це медики, працівники начальних закладів та сфери обслуговування, водії. А ще – вагітні та хворі на хронічні недуги. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.
– Вакцинація – найефективніший спосіб уберегтися від ускладнень грипу. Її рекомендують зробити всім людям, та у першу чергу – тим, хто належить до різних груп ризику. На Дніпропетровщині – понад 28 тисяч таких людей. З початку нинішнього епідсезону третина з них вже пройшла щеплення, – зазначили в департаменті.
Більше за інших до ускладнень від грипу схильні ті, хто страждає на діабет, ожиріння, серцево-судинні та легеневі захворювання, вагітні.
Окремо фахівці виділяють професійну групу ризику. До неї належать медики, викладачі, вчителі, вихователі, водії громадського транспорту, продавці.
– Як правильно провести щеплення, підкаже сімейний лікар. Тож бажаючі вакцинуватися мають звернутися до центру первинної меддопомоги, – додали в департаменті.
Зробити вакцинацію від грипу можна у будь-якому віці, починаючи з 6 місяців. Зробити це ще не пізно, алже епідемія грипу ще не почалася.

Поділитись: