У Дніпрі закрився планетарій

  03.12.2018 16:12   -
Новини

З 3 грудня у Дніпрі закрито для відвідувачів Дніпровський планетарій, який нещодавно відсвяткував 50-річний ювілей. Повідомлення про закриття закладу та суперечливу ситуацію навколо цього з’явилося на офіційній сторінці Планетарію у соцмережі «Фейсбук» від імені колективу установи.

Зокрема, у пості на сторінці планетарію повідомляється:
«Сьогодні змушені повідомити вам, що з 03 грудня 2018 року міський комунальний заклад культури «Дніпровський планетарій» закрито для відвідувачів. Листа за підписом Голови правління ГО «Аерокосмічний музейний центр культури та освіти молоді» з приводу припинення господарської діяльності та звільнення приміщень адміністрація Планетарію отримала 29 листопада 2018р. о 16:15.
З вересня 2018 року 93% приміщень Дніпровського планетарію надано в оренду ГО «АМЦКОМ» за Рішенням Дніпровської міської ради VII скликання. З метою здійснення капітального ремонту або реконструкції. Терміни початку та закінчення «ремонту» нам не відомі. Питання з проведення прес-конференції з цього приводу залишається відкритим.
Сподіваємось, що у 2019 році ви зможете відвідати оновлений усучаснений планетарій.
З питаннями з приводу проведення ремонтних робіт, терміну відкриття та подальшого функціонування МКЗК «Дніпровський планетарій» можна звертатися до Департаменту гуманітарної політики Дніпроради та до керівництва ГО «Аерокосмічного музейного центру культури та освіти молоді».