10 громад області відібрали до проекту USAID з місцевого розвитку

  30.11.2018 19:15   -
Новини

Залучати інвестиції до громади та правильно розпоряджатися ресурсами. Цьому протягом року навчатимуть представників десяти об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини. Вони стали учасниками Програми місцевого системного розвитку проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку».

– Загалом до фіналу конкурсу пройшли 26 об’єднаних територіальних громад Дніпропетровської області. З них до участі у Програмі відібрали 10. Тепер протягом року керівників громад, фахівців з економічних питань та землевпорядників навчатимуть ефективно управляти та розвивати свою громаду. Основна мета Програми – покращити економічний потенціал на місцях, – розповіла директор Департаменту центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.
Програма USAID розрахована на 1 рік. Переможців навчатимуть, як залучати інвестиції до громади. Також у курсі навчання – основи управління проектами, семінари зі складання інвестиційних пропозицій та спілкування з потенційними інвесторами.
Кращі ідеї перетворять в інвестиційні проекти. Їх опублікують у відкритому доступі та винесуть на публічне обговорення. Згодом – втілять у життя в громадах.
Загалом партнерами Програми місцевого системного розвитку в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку» стали 79 об’єднаних територіальних громад з 6 областей України. Це ОТГ Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Херсонської, Луганської та Донецької областей.
Нагадаємо, Програму Місцевого системного розвитку реалізує Фонд Східна Європа у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», громадською організацією «ДЕСПРО» та Київським економічним інститутом в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».