40 вчених Дніпропетровщини долучилися до «Школи молодого лідера»

  26.11.2018 18:57   -
Новини

Дотримуватися вимог антикорупційного законодавства, долати конфліктні ситуації та бути успішними в науці, – цьому протягом трьох днів навчали 40 молодих вчених з усієї області. На Дніпропетровщині відбувся науково-освітній проект «Школа молодого лідера».

– Коли ми аналізували тренди, які існують у нашому суспільстві, то побачили певну проблему. Наші вчені придумують настільки цікаві проекти, що ними здатна пишатися будь-яка країна. Але презентувати себе вони не вміють. Зараз в усьому світі впроваджено грантову основу фінансування досліджень. Тож одне із завдань, яке нам потрібно вирішити, аби допомогти науковцям та науково-дослідним установам області – це навчити молодих вчених презентувати себе, показувати свої досягнення і говорити про них, – сказав заступник директора департаменту освіти і науки ДніпроОДА Антон Демура.
Захід орієнтований на молодь, яка навчається в аспірантурі, молодих вчених університетів та дослідних установ Дніпропетровщини. Для участі у проекті відібрали 40 людей з усієї області. Бажаючих було майже вдвічі більше.
– Школа молодого лідера» – це, в першу чергу, обмін думками та досвідом. Також дуже важливо – навчитися лідерським якостям, аби в подальшому ділитися досвідом зі своїми студентами, – зазначив доцент кафедри обліку та оподаткування Придніпровського державного аграрно-економічного університету Микола Кравченко.
Для учасників провели низку освітніх та психологічних тренінгів. Серед основних тем – правове регулювання діяльності вчених у сучасних умовах, подолання складних ситуацій та гендерні аспекти у науково-педагогічній роботі молодих науковців. Під керівництвом менторів слухачі працювали над написанням власних проектів.
«Школу молодого лідера» організували департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації та Рада молодих вчених області.