Криворізька школярка візьме участь у міжнародній олімпіаді з філософії в Італії

  26.11.2018 15:26   -
Новини

11-класниця Аліса Тулянцева з Кривого Рогу перемогла у V Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів. Вона обійшла більше 30 учасників з усієї України. Тепер дівчина представлятиме Дніпропетровщину на міжнародній олімпіаді в Італії. Вона відбудеться у травні 2019 року в Римі. Про це повідомили в департаменті освіти та науки ДніпроОДА.

– У Всеукраїнській олімпіаді з філософії беремо участь щороку. У 2018-му свої сили спробували п’ятеро наших вихованців. Троє – здобули призові місця, – розповіла директор Малої академії наук у Дніпрі Наталя Тягло. – Аліса не лише зайняла перше місце – вона отримала право представляти область на міжнародній олімпіаді з філософії в Римі.
Аліса Тулянцева навчається в 11 класі Криворізької спеціалізованої школи № 71. Науковими дослідженнями у галузі філософії займається більше трьох років. Свою першу наукову роботу дівчина написала у 8 класі на тему «Дружба як етична категорія. Філософія Аристотеля».
– Почалось усе з того, що у 6 класі вчителька запропонувала мені відвідати гурток з критичного мислення. Там я вперше познайомилась із творчістю Аристотеля. Спочатку думала, що читати філософські твори – дуже складно. Але це виявилось цікавим заняттям, – розповіла Аліса Тулянцева. – Мені здалося, що в нашому суспільстві філософію недооцінюють. Тому вирішила зайнятися наукою більш ґрунтовно..
Всеукраїнська олімпіада з філософії для школярів – щорічний захід. Його мета – популяризувати філософську освіту та заохочувати молодь до творчого, креативного і раціонального критичного мислення.