У Дніпрі триває фестиваль вуличного мистецтва

  21.11.2018 11:34   -
Новини

У Дніпрі триває фестиваль вуличного мистецтва Mural Fest Dnipro 2018, який вже вдруге проводиться за ініціативою департаменту стратегічного розвитку та інфраструктури Дніпровської міськради. Загалом заплановано створити 6 муралів.

5 муралів буде на багатоповерхівках та ще один особливий – із сюжетами дитячих казок на паркані соціального закладу «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра». Нині ескіз останнього малюнка у розробці. Щоб створити мурал, митцям потрібні спеціальні фарби. На них вони збирають кошти. Допомогти художникам може кожен охочий, перерахувавши посильну суму на р/р 26002924855148, МФО 320478, ЕДРПОУ 13465999.

Перший мурал на будинку за адресою: вул. Набережна Перемоги, 58, вже завершено. На його створення художники витратили близько 100 літрів фарби та 7 днів. Місцеві мешканці позитивно оцінили роботу.
– Дуже гарно, мені подобається, який це має вигляд. Подобається, що місто облагороджують, роблять наше життя яскравішим, – розповіла місцева мешканка Людмила Дорофєєва.
Ця ж команда художників наразі почала працювати ще над одним муралом на Слобожанському проспекті, 35. Тут на 10-поверховому будинку буде зображене яскраве морозиво.
– Ми гадаємо, що малюнок сподобається всім, бо я не знаю людей, яким не подобається морозиво. Нам дуже приємно брати участь у цьому фестивалі. На цьому об’єкті ми працюємо вже декілька днів, гадаємо, що через тиждень робота буде закінчена. Дніпро стане ще яскравішим, а цей малюнок підніматиме настрій мешканцям міста, – розповідає художниця Людмила Кирилюк.
Також нині триває робота над малюнком на вул. Старокозацькій, 38. Він уже привернув увагу мешканців міста. Але у департаменті стратегічного розвитку та інфраструктури Дніпровської міської ради кажуть – оцінювати мурал зарано, бо робота не завершена.

-Тут буде зображено гарну дівчину, молоду українку. Зараз мурал у схематичному стані. Взагалі, за задумом авторів, у майбутньому це буде серія муралів, які символізуватимуть пори року. Саме цей малюнок – про осінь. Дівчина буде з гарним русявим волоссям, у віночку з дарів осені та у вишиванці», – повідомила виконувачка обов’язків директора департаменту стратегічного розвитку та інфраструктури Юлія Волкова.
Нагадаємо, під час Mural Fest Dnipro 2017 було створено 10 муралів на фасадах багатоповерхівок, які добре видно з центральних магістралей міста, а також майже півкілометровий малюнок на паркані.