На екскурсіях «Шляхами героїв» вже побували 11,5 тисяч школярів області

  21.11.2018 00:42   -
Новини

Справжня військова частина, перший в Україні Музей АТО, Алея пам’яті, – такий маршрут патріотичних екскурсій для школярів «Шляхами героїв». У 2018 році до нього долучилися вже 6,5 тисяч дітей. Про це повідомила прес-служба ДніпроОДА.

– Патріотичне виховання молоді дуже важливе сьогодні. Діти мають знати через що проходить Україна заради миру і незалежності. Безкоштовні атріотичні екскурсії для школярів «Шляхами героїв» стартували у 2017-му, з того часу до них долучилися вже 11,5 тисяч дітей, – розповіли у прес-службі.
Одноденні патріотичні тури – для учнів 9-11 класів з усієї області. Гіди – військовослужбовці та волонтери. Спочатку школярів знайомлять з 25-ю повітрянодесантною бригадою у Гвардійському.
– Наша бригада пройшла дуже великий шлях в зоні АТО. Бійці брали участь в боях за Луганський та Донецький аеропорти, Шахтарськ, Лисичанськ і Савур-Могилу, – зазначила керівник прес-служби 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Тетяна Заріцька. – Ми із радістю спілкуємося з дітьми. Вони повинні знати, що відбувається на Сході країни сьогодні.
Юним гостям показують казарми, зброю та техніку. Розповідають про бойовий шлях солдат-десантників і демонструють тренажери, на яких військові готуються до службових завдань.
-Дуже незвичайна екскурсія. Найбільше мене вразив склад зброї. Загалом цікаво, круто і пізнавально! Я вперше в подібному місці, – поділився учень 36-ї школи Дніпра Сергій Іващенко.
Школярам дають можливість на мить відчути себе десантником. Діти можуть приміряти на себе макет парашута, «підготуватись до стрибка» на тренажерах, відпрацювати вихід із вертольоту та дії парашутиста в повітрі.