У Дніпрі завершується будівництво хірургічного корпусу дитячої лікарні

  08.11.2018 00:26   -
Новини

Ушестеро більше операційних та новітнє обладнання: у Дніпрі буквально «з нуля» відбудовують хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва. Роботи вже на фініші, відкриття – цьогоріч. Про це розповіли у прес-службі ДніпроОДА.

У новій будівлі будуть нові можливості. Увесь 6-й поверх виділили під операційні. Їх буде шість. Це дозволить збільшить кількість операцій малюкам у 3,5 рази – до 7 тисяч на рік.
– Раніше в лікарні була лише одна операційна, на двох пацієнтів, – розповів головний лікар закладу Ігор Македонський.
В оперблоці – сучасна система подачі повітря, автоматичні двері, антибактеріальне покриття стін, а ще – новітнє обладнання. Наприклад, ангіограф та наркозно-дихальна апаратура. Її саме встановлюють.
– Тиждень тому американські хірурги вперше дали наркоз новонародженому із вагою 400 грамів, використовували саме таке обладнання, яке ми отримали, – наголосив головний лікар закладу Ігор Македонський.
Вже завершені роботи на 5, 4 та 3-му поверхах. Стіни пофарбовані у яскраві рожеві, блакитні та жовті кольори, розбавлені яскравими елементами. Встановлюється обладнання, меблі. Тут розмістять відділення кардіохірургії, голови та шиї, реконструктивно-пластичної хірургії.
Поверхом нижче – приймальне відділення, травмпункт. Для зручності тут розмістять комп’ютерний томограф та рентген-кабінет. Ще нижче облаштують зал лікувальної фізкультури, басейн, масажні кабінети.
На кожному поверсі – одномісні та двомісні палати. Вони – для малюків та їхніх мам. Кожен поверх розрахований на 25 місць.