У Дніпрі за рік відремонтували вже 233 ліфти

  03.11.2018 22:57   -
Новини

У Дніпрі впродовж 2018 року було заплановано зробити капітальний ремонт 245 ліфтів. Наразі план майже виконано: 233 підіймачі полагодили, у 12 тривають роботи. Наступного року міська рада планує відремонтувати ще 80 ліфтів.

Мешканці будинку № 109А на просп. Слобожанському чекали на ремонт рік. Люди кажуть, що старий ліфт ламався майже щотижня.
– Від ліфта, що не працює, особливо страждали мешканці 7-го, 8-го та 9-го поверхів. Я сама мешкаю на сьомому. Важко було продукти з магазину піднімати сходами. Люди похилого віку та молоді матусі рік майже не виходили з дому! Ми дуже радіємо, що тепер у нашому будинку працює ліфт. Але головне, щоб сусіди берегли його. Ми навіть уже написали оголошення, щоб не возили меблі, цемент тощо у новому ліфті, – розповідає місцева мешканка Лілія Дудник.
Заступник директора департаменту, начальник управління з ремонту житлового господарства Тетяна Редько зазначила, що новий ліфт у цьому будинку прослужить мешканцям щонайменше 25 років. Гарантійний термін від підрядної організації – 3 роки.
– Капітальний ремонт передбачає повну заміну обладнання: ліфтової кабіни, станції управління. Найчастіше ліфти потребують ремонту через розкрадання або ж через те, що вони вже відпрацювали 25 років, обладнання в них застаріло, – зазначила Тетяна Редько.