На Дніпропетровщині стартували перші військово-спортивні ігри

  26.10.2018 17:53   -
Новини

На Дніпропетровщині стартували перші військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018. На полігонах ОК «Схід» протягом трьох днів змагатимуться понад півсотні військовослужбовців та ветеранів АТО з різних областей. Переможців назвуть уже цієї неділі.

– Серед учасників – як чинні військові, так і ветерани. Одні популяризують службу в армії, інші – соціалізуються після війни. Жодних вікових обмежень. У планах, зробити ігри щорічними й вийти за межі України. Велика дяка військовим, які долучилися до змагань, і ДніпроОДА – за підтримку, – розказав АТОвець, один з організаторів ігор Олександр Каховський.
Учасники випробовуватимуть свої силу й міць протягом трьох днів.
Тактична смуга перешкод і вогневий рубіж – такий план на перший день змагань.
За свистком команди виходять на старт. Кожна рішуче налаштована на перемогу.
– У нас в команді половина офіцерів, усі контрактники. Середній вік – 35 років. Готувалися ґрунтовно: стріляли, бігали. Всі у гарній фізичній формі, готові вигравати. Розраховуємо увійти до призової трійки, – розказав начальник фізичної підготовки і спорту 91-го окремого полку оперативного забезпечення міста Охтирка Сергій Чут.
Серед учасників – переважна більшість чоловіків. Але їм готові дати фору представниці слабкої статі.
– Внутрішньо і фізично готова. Настрій бойовий. Буду викладатися на всі сто. Думаю, стануть у нагоді мої легкоатлетичні здібності, – сказала волонтерка, учасниця змагань Альона Вялова.
На смузі перешкод – стіни, містки, колоди. На ній треба перестрибувати, повзти, бігти. На фініші учасники ледь переводять дух.
Команди – під «прицілом» професійних військових суддів. Система оцінки – бальна: хто набере найбільше балів, той і переможе.
– Кожна команда буде оцінюватися за кращим часом виконання завдання. Чим швидше виконана вправа, тим більше балів. По суті, усі учасники стануть переможцями, але найсильнішими будуть три команди, – зазначив старший суддя, начальник фізичної підготовки ОК «Схід» Євген Коробка.
У другий день на учасників чекають марш-кидок на 20 км через болота та ліси, перенесення колоди на відстань в 1 км. Доведеться проповзти і 200-метрову дистанцію. На третій день заплановані пейнтбол і перетягування канату.
Вправи максимально наближені до реальних умов.