Для літніх дніпрян проводять лекції щодо змін в оформленні субсидій

  25.10.2018 13:06   -
Новини

У безкоштовному муніципальному таборі для літніх людей «Золотий вік», що четвертий рік поспіль діє з ініціативи міської влади, щотижня проводять лекції щодо змін у порядку призначення житлових субсидій.
Працівники управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради роз’яснюють, хто має право на отримання такої допомоги та на які послуги й у якому обсязі вона поширюється.
-У зв’язку з тим, що уряд вніс низку змін до порядку призначення житлових субсидій населенню, ми вирішили провести роз’яснювальну роботу серед наших підопічних. Подібні заходи ми проводимо у рамках загальної просвітницької програми «Академія активного довголіття», яка вже декілька років поспіль діє на теренах проекту «Золотий вік» і має на меті підвищення рівня соціальної захищеності літніх людей, – зазначила радник міського голови Дніпра Єлизавета Буртова.
Головний спеціаліст з питань субсидій управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Віра Міщенко пояснила, що субсидії призначатимуть двічі на рік – на неопалювальний сезон (до вересня), та на опалювальний (до квітня). Допомога надаватиметься також на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну лічильників, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами. Субсидії стануть більш адресними, враховуватимуться не тільки офіційні доходи, але й майновий стан отримувачів. Окрім того, на лекціях пенсіонерам розповідають про інші зміни та можливі причини відмови у призначенні субсидії.
Фахівці зазначають: з урахуванням нововведень усі ті, хто потребує допомоги, як і раніше, отримуватимуть її. Зокрема, це малозабезпечені, пенсіонери чи офіційно зареєстровані безробітні – їм зроблять автоматичний перерахунок. У разі виникнення проблем слід звертатися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації. Кожне звернення в індивідуальному порядку розглядатимуть спеціально створені комісії.
Лекції на тему субсидій неабияк зацікавили відпочивальників «Золотого віку», адже разом із загальною інформацією усім охочим надаються особисті консультації.