Понад 500 вакансій

пропонували громадянам на ярмарку вакансій у Дніпрі, який пройшов за ініціативи обласної служби зайнятості

11 жовтня у «Будинку профспілок» Дніпровська обласна служба зайнятості, в рамках соціального проекту «Живи та працюй в Україні!», провела Масштабний міський ярмарок вакансій для незайнятого населення соціально незахищеної категорії, зокрема, молоді та учасників і ветеранів АТО Дніпра.

В рамках заходу 32 роботодавці міста презентували понад 500 актуальних вакансій різного спрямування: від робітничих професій до службовців, адже більше 400 шукачів роботи мали різну вікову категорію та різний рівень професійної підготовки.

«Одним із найголовніших питань у щоденній діяльності обласної служби зайнятості є турбота про тих людей, які шукають роботу. І кожен фахівець помічає в безробітному не тільки клієнта Служби, а й особистість з її потенціалом. Працевлаштування громадян соціально вразливих категорій населення є пріоритетним завданням служби зайнятості, особливо актуальним є вирішення питання працевлаштування учасників та ветеранів АТО», – наголосила директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова.

За її словами, у службі зайнятості впроваджені нові активні програми сприяння зайнятості: профілювання безробітних, індивідуальна робота за підходом кейс-менеджмент, засади рекрутингу. З 2019 року вводиться інституту кар’єрного радника. “Це дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування професійної діяльності та кар’єри з урахуванням потреб роботодавців і можливостей шукачів роботи», – впевнена Кузнецова.

Представники компаній міста та регіону пропонували достатньо конкурентну заробітну плату.
У форматі заходу шукачі роботи змогли не тільки ознайомитись з переліком актуальних робочих місць, представлених роботодавцями, а й скористатися базою вакансій служби зайнятості з усієї України.

Крім того, фахівці служби зайнятості консультували з питань працевлаштування, проводили професійне та психодіагностичне тестування, надавали пошагові рекомендації організації процесу пошуку роботи, підготовки самопрезентації до співбесіди з роботодавцем, допомагали скласти резюме та інше. Учасники ярмарку отримали тематичні роздаткові матеріали щодо пошуку роботи, переваг легальної зайнятості в Україні, соціальних послуг служби зайнятості.

Для понад третини шукачів роботи ярмарок вакансій став новою сходинкою у професійній діяльності, адже вони стали членами команди сучасних та успішних компаній.