В області пройдуть навчання на випадок надзвичайних ситуацій

  11.10.2018 23:49   -
Новини

На Дніпропетровщині пройдуть масштабні навчання з цивільного захисту. Область відпрацьовуватиме дії у випадку виникнення надзвичайних ситуацій – у мирний час та особливий період. Про це розповів начальник управління цивільного захисту ДніпроОДА Сергій Коваленко.

– Це планові навчання, – розповів Сергій Коваленко. – Про початок навчань сповістять сирени, що лунатимуть в різних куточках області 16 жовтня о 9.35. Почувши їх, слід діяти за стандартною схемою: увімкнути радіо або телевізор та прослухати повідомлення. Далі – слідувати інструкціям. Навчання будуть проходити в два етапи. На першому відпрацьовуватимуть дії у разі надзвичайної ситуації у мирний час. За легендою, зруйнується водозливна гребля Кременчуцької ГЕС.
На другому етапі тренуватимуть перехід від мирного часу до режиму особливого періоду.
– Координацію дій будуть відпрацьовувати ОДА, міськвиконкоми, спеціалізовані служби цивільного захисту, – пояснив начальник управління. – Інформування людей про надзвичайну ситуацію, евакуація, забезпечення громадського порядку, ліквідація наслідків біди – це лише частина завдань, над якими працюватиме область під час навчань.
До навчань приєднаються великі підприємства та установи області – ДТЕК «Придніпровська ТЕС», Нікопольська міська стоматологічна поліклініка, «Дніпрометиз», «Павлоградтеплоенерго», «ЄВРАЗ Суха Балка» та інші.
Командно-штабні навчання проходитимуть із 16 до 18 жовтня. Як впоралася Дніпропетровщина із поставленими задачами, перевірятиме комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій.