ІСТОРІЯ УСПІХУ

Завдяки службі зайнятості колишній АТОшник Сергій Пирогов став успішним підприємцем

Завдяки впровадженню у роботу служби зайнятості «активних» програм запобігання безробіттю, найефективнішою з яких є індивідуальна робота за підходом кейс-менеджмент та надання одноразової виплати по безробіттю для організації підприємницької діяльності колишній військовослужбовець, учасник АТО, відкрив і успішно веде власний бізнес та планує розширити коло послуг

Життя – це шлях, що складається з випробувань, невдач і…звісно перемог. Тільки вмотивовані та сильні духом люди здатні вистояти у вирі життєвих обставин та досягти успіху. Сергій Пирогов прагнув більше ніж успіху, колишній військовослужбовець мріяв заснувати власну бізнес-справу.

Державна служба зайнятості, як сервісна установа сучасного формату, виходе на новий рівень обслуговування громадян – індивідуальний, адже значна кількість клієнтів служби зайнятості є безробітні, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, зокрема, учасники та ветерани АТО.

У роботі з представниками цієї групи безробітних фахівці Дніпропетровської обласної служби зайнятості застосовують «активні» програми запобігання довготривалому безробіттю, найефективнішою з яких є індивідуальна робота за підходом кейс-менеджмент та надання одноразової виплати по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Сергій Олександрович звернувся за допомогою у сприянні працевлаштуванню до Дніпровського міського центру зайнятості, де дізнався про можливість отримання одноразової виплати матеріальної допомоги по безробіттю та державну підтримку підприємницької ініціативи для започаткування власного бізнесу.

Маючи досвід роботи із сервісного обслуговування виробів з ПВХ, зокрема досвід з ремонту резинових човнів для активного відпочинку, організаторські здібності, майбутній підприємець прийняв рішення зайнятися бізнесом.

Отримавши комплекс соціальних послуг та пройшовши тестування на схильність до підприємницької діяльності, з метою набуття теоретичних знань з основ обліку та оподаткування діяльності малого підприємництва, мікроекономічних питань, маркетингу, менеджменту та практичних вмінь щодо бізнес-планування Сергій Пирогов закінчив навчання на курсах: «Створення малого бізнесу: теоретичні основи та практичні аспекти». Та зареєструвався як фізична особа-підприємець у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Завдяки цілеспрямованості та наполегливості Сергія, професійному підходу фахівців Дніпровського міського центру зайнятості підприємець вже більше року успішно веде свій бізнес та планує розширити коло послуг.

«Я мріяв про власний бізнес…Сьогодні – я успішний підприємець завдяки службі зайнятості. За рік моєї підприємницької діяльності бізнес-справа стала потужною організацією. Вірте у свою вдачу та звертайтеся до фахівців служби зайнятості, які професійно та індивідуально підійдуть до вирішення питання вашого працевлаштування», – зазначає Сергій.