У Петриківці після реконструкції відкрили початкову школу

  24.09.2018 21:28   -
Новини

За півроку реконструкції початкова школа Петриківки змінилась до непізнаванності. Замість холодної сірої будівлі, застарілої системи водовідведення та розбитого подвір’я з’явився яскравий, затишний й оснащений сучасною технікою навчальний заклад. Капремонт тут провели вперше за понад 100 років, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Будівлю початкової школи Петриківки звели у 1910-му. За ці роки вона застаріла, системи водопостачання, водовідведення, опалення та освітлення зовсім зіпсувалися. Найменші учні навчалися у сірих холодних класах та не мали, де відпочити під час перерви. Нині ж – вони із захопленням розглядають класи і коридори навчального закладу.
– Школа дуже змінилася. Вона тепер різнокольорова, мені подобаються її барви. А ще – ігрові майданчики та класи з інтерактивними дошками. Тепер ми будемо ще краще навчатися, – поділився учень 4-Б класу Петриківської школи Іван Халюга.
Нове життя школі подарувала обласна влада. Оновили все – від стін і підлоги до меблів та комп’ютерів.
– Підрядники утеплили фасад будівлі, облаштували новий дах із системою громовідведення, встановили металопластикові вікна та двері. Замінили всі комунікації. Наша школа тепер тепла і комфортна. Ми дуже щасливі, – сказала директор Петриківської школи Марина Сорока.
Всередині навчального закладу – затишно. У кожному класі яскравий акцент – кольорова стіна, в тон якій – двері та сучасні меблі. Встановили інтерактивні дошки та комп’ютери. Парти – одномісні, вони трансформуються відповідно зросту кожного учня.
Поруч із корпусом початкових класів – будівля колишніх майстерень. Там обладнали інклюзивно-ресурсний центр для розвитку особливих дітей. У ньому – ніяких обмежень. Враховані всі потреби учнів – вхід обладнаний пандусами, вбиральні – поручнями і «кнопками виклику».
В інклюзивно-ресурсному центрі – яскравий дизайн. Є зал лікувальної фізкультури, кабінети логопеда і психолога, ресурсна кімната. Родзинка центру – інтерактивна підлога із сенсорами та музичним супроводом.
– Тут зможуть займатися всі дітки, які проживають у нашій та сусідніх громадах. Для кожного особисто розроблять графік занять із спеціалістами. Він буде оновлюватись щотижня, – зазначила директор інклюзивно-ресурсного центру Петриківської школи Наталія Шевченко.
Облаштували і подвір’я поблизу школи – його обгородили новим парканом, уклали тротуарну плитку, висадили дерева та кущі. Встановили два дитячі майданчики.
У навчальному закладі займатимуться понад 250 дітей.