Восени в області складуть присягу більше 1800 новобранців

  24.09.2018 21:08   -
Новини

Із Дніпропетровщини під час осіннього призову-2018 до лав української армії підуть 1850 новобранців. Призовників відправлятимуть до військових частин протягом трьох місяців – з жовтня до кінця грудня. Про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.
Цієї осені строковиків призиватимуть за новими правилами. Зокрема, призов подовжений і триватиме не два місяці, а три.
Це зумовлене збільшенням призовників для комплектування військ Нацгвардії та Державної прикордонної служби України. Крім того, відтермінування дозволить комісіям провести якісніший медогляд та відбір новобранців.
Зокрема, з 8 до 13 жовтня та з 19 до 23 листопада мобілізуватимуть до Збройних Сил України. З 29 до 30 жовтня та з 22 до 29 листопада – до інших військових формувань: Нацгвардії, Прикордонних військ та Державної спецслужби транспорту.
Призовний вік – з 20 по 27 років. Чоловіки, придатні до служби, отримають повістку. У відведений термін треба з’явитися до районного військового комісаріату та пройти медичне обстеження. Якщо здоров’я в нормі – до служби придатний. Призовники без вищої освіти служитимуть в армії півтора року, з вищою – рік. Розраховувати на відтермінування від армії можуть ті, хто має двох і більше дітей, вагітну дружину чи дитину з інвалідністю, є єдиним годувальником у родині, виховує дитину до 3-х років. Також звільняються від армії правоохоронці, лікарі, вчителі, студенти.
Новоприбулих військовослужбовців не відправлятимуть до зони проведення військової операції. Служитимуть на Донбасі лише ті, хто добровільно підписав контракт із ЗСУ.
Нагадаємо, весною 2018-го із Дніпропетровщини призвали до Збройних Сил України та інших військових формувань 1520 новобранців. Найкраще провели призов Павлоград, Тернівка, Кривий Ріг, а також Павлоградський, П’ятихатський, Апостолівський, Першотравенський і Петропавлівський райони.