«Мама+Я» + Служба зайнятості

На локації Дніпропетровської служби зайнятості дітлахів з притулків, дитячих будинків, інтернатів, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тут знайомили із сучасними професіями та шляхами їх отримання

17 вересня 2018 року у мальовничій парковій зоні на березі Дніпра пройшов черговий загальноукраїнський благодійний фестиваль «Мама+Я», який для міста та області вже став традиційною подією. 12 років поспіль Фестиваль проводиться для дітей-сиріт, дітей, що позбавлені батьківського піклування з дитячих будинків та інтернатів, дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Цьогоріч цей захід відвідали понад 2000 дітей. Почесними гостями заходу стали заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк та директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова.

Фестиваль був сповнений приємними сюрпризами та подарунками, творчими та спортивними конкурсами, виступами на концертах.

Задля ознайомлення дітей з різноманітним світом сучасних професій, шляхами їх отримання, розвитку творчих здібностей молоді та прагнення до оволодіння новими знаннями, виховання у них почуття краси, розширення кругозору стосовно світу професій Дніпропетровська обласна служба зайнятості розгорнула локацію «Чарівна Країна Професій».
В рамках заходу аніматори зустрічали учасників заходу та спрямовували на різні майданчики «Чарівної Країни Професій»: «Ерудит», «Мальовничий», «Майстерня професій», «Костюмерна професій», «Яскраве лото професій» та «Чарівний мішечок».

Ознайомитись із формулою вибору професії, отримати допомогу у визначенні кроків, які потрібно зробити, аби здобути омріяну професію, визначити власні здібності та розширити уявлення про себе та підходящу професію через професійне експрес-тестування – таку можливість мали дітлахи на майданчику «Профітест».

Виконуючи запропоновані завдання, діти отримували чарівну «СУПЕР-СИЛУ ВІРИ В СЕБЕ», а сувенір від служби зайнятості «БЕЛІВІКС» допоможе кожному учаснику успішно навчатись і реалізовувати власні мрії.

Наостанок, кожен учасник долучився до оформлення повітряної кулі «Вір в себе»: на кольорових стікерах, діти написали назву омріяної професії та наклеїли на кульку.

«Мама + Я» – це справжній фестиваль творчості, радості, дитинства та доброти, під час якого учасники заходу отримали не тільки багато позитивних емоцій, а й корисну інформацію про світ професій!», – зазначила Юлія Жовтяк.

У свою чергу, Вікторія Кузнецова зауважила, що служба зайнятості є активним учасником заходів такого формату, що проходять на території регіону. Адже профорієнтаційна робота є досить важливою, оскільки дозволяє кожному максимально відкрити свій потенціал, сприяє гармонійному розвитку особи та допомагає молоді свідомо обрати майбутній фах, враховуючи індивідуальні характеристики кожного, пріоритетні напрями розвитку регіону та перспективи зайнятості.

До речі

Із метою забезпечення ефективного функціонування системи професійної орієнтації населення Державною службою зайнятості розроблено програму державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки. Зокрема, передбачено ознайомлення школярів з провідними галузями економіки регіону та країни в цілому.