У 2018-му в обласному кардіоцентрі встановили понад півтисячі кардіостимуляторів

  13.09.2018 11:13   -
Новини

Цьогоріч у Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії встановили 520 електрокардіостимуляторів. Такі пристрої для пацієнтів – безкоштовні. Про це розповіли у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

– Дніпропетровщина – лідер України за кількістю імплантованих безкоштовних кардіостимуляторів. У 2018 році вже встановили 520 таких пристроїв. Це на 30% більше, ніж за аналогічний період 2017 року,- зазначила директорка Центру кардіології Олена Лугова.
За словами Олени Лугової, в залежності від діагнозу пацієнтам імплантують одно- та двокамерні прилади. Ринкова вартість таких кардіостимуляторів – від 19 до 40 тисяч гривень. Проте для пацієнтів центру, які потребують екстреної допомоги, вони безкоштовні. Прилади закуповують обласним коштом.
Нагадаємо, електрокардіостимулятор – це медичний прилад, який за допомогою електричних імпульсів забезпечує необхідну частоту серцевих скорочень. «Водій ритму» встановлюють, зокрема, при аритмії або загрозі зупинки серця.
Щодня обласний кардіоцентр приймає більше тисячі пацієнтів.